Boerderij De Sterke Akkers

Tarwegrassap

Nieuw is de productie van tarwegrassap. Het verhaal gaat dat een meisje in Rusland opgroeide en in de oorlog van haar oma leerde kauwen op gras, als er niets te eten was. Later, toen ze als arts werkte in Amerika, ging ze de voedingswaarde van gras onderzoeken. Ze ontdekte dat tarwegras erg voedzaam is. Alleen kunnen onze darmen het niet verteren. Wel als we het als sap tot ons nemen! Zo ontstond al 100 jaar geleden tarwegrassap. De laatste tijd is de voedzame waarde opnieuw ontdekt.

Op ‘De Sterke Akkers’ telen we nu tarwe met biologisch zaad op onze met biologische schapenmest gevoedde vruchtbare biologisch grond in de buitenlucht. Als de tarwe ca 10 cm hoog is, gaat boer Herman met zijn zeis het land op. Met behulp van twee slowjuicers maken we tarwegrassap. We vullen 30 ml. cupjes die de diepvries ingaan. Ieder ochtend ontbijten we met een glas tarwegrassap en jus d’orange. We hebben het idee dat we er allemaal energie van krijgen en dat we ons fitter voelen. Men zegt dat 1 cupje tarwegras evenveel voedingswaarde bevat als twee ons verse groente en twee stuks fruit!

De cupjes worden in de boerderijwinkel verkocht. Ook kunnen we ze per post verzenden. Door een speciale (biologisch afbreekbaar) verpakking blijft het sap tijdens transport 24 uur bevroren.

 

 

Meest recente berichten
Archief